Nu är det snart November och därför tänkte jag att det vore på sin plats att skaffa nya arbetslampor till traktorn. Det har gått nästan 3 år sedan jag skaffade lampor senast och nu vore det nog lämpligt att lämna sina halogen arbetsljus bakom sig kan man väl tycka. Jag hittade en bra kampanj på nätet där jag kunde köpa ett fyrpack ganska billigt. Efter att jag funderade hela kvällen så beslutade jag mig för 27 watt lampor som är ip67 vattentäta. Dessa arbetslampor lyser ungefär lika starkt som mina gamla 55 watt halogen och det tyckte jag var väldigt imponerande. Jag har aldrig tidigare testat led arbetsbelysning men hittills är jag väldigt nöjd. Jag beställde arbetslamporna i onsdags och i morse hann jag montera dom på traktorn, och det gick relativt snabbt. Jag funderade ett tag på att köpa rigid led lampor men tyckte dom var för dyra för mig.

Extraljus ramp vid hytten

Jag köpte även en ramp som jag monterade vid hytten för att få ännu mer ljus. Jag beslutade mig för en extraljus ramp som sprider ljuset effektivt på sidorna, ett så kallat flood ljus. Jag har aldrig tidigare använt en sådan ramp men gud vad den lyste på bra. Ett kraftfullt ljus som lyste upp hela gården nästan, eller ja.. ni förstår nog poängen. Den stora fördelen anser jag med denna ramp är att jag inte behövde montera på några fler lampor utan 27w satte jag bakom hytten och längst sidorna. En extraljus ramp eller ljusramp som det ibland kallas används på både maskiner av olika slag men också på personbilar. Det enda som skiljer sig åt är väl egentligen ljusbilden då en maskin behöver ett bredare ljus medan en personbil kräver ett ljus som lyser långt. Jag är väldigt nöjd och kan varmt rekommendera att ni investerar i en sådan ljusramp.

Funderar på att skaffa mig en ficklampa med led ljus

Nu blir det inte mer belysning på ett bra tag men längre fram i tiden kanske man skaffar sig en ficklampa och jag har redan börjat lära mig en hel del om de senaste värstingmodellerna. Det är inte aktuellt för tillfället men jag finner det ändå intressant att så små lampor kan avge så enormt mycket lumen, tänker framförallt på Olight-serien som ger flera tusen lumen och kostar ganska mycket. För er som är intresserade av ficklampor och vill lära mer så vill jag rekommendera att ni besöker ficklampan.nu.